onsdag 11 april 2012

silverstänkare i framtiden

Har funderat en del på vad man kan göra själv för att vi framtiden skall ha ett bra sportfiske efter vår älskade havsöring. Självklart C&R, men jag kan se ett problem med öringen och dess känsliga slemskikt. Mindre fiskar skall självklart helst krokas av ute i vattnet. Svårare med större fiskar, men varsam landning i strandkanten och med stor försiktighet och blöta vantar funkar skapligt. Har också i stor utsträckning börjat använda enkelkrokar då jag tycker de ej "sitter" lika hårt och felkrokar så ofta som trekrokar. Kan vara något att tänka på inför öringträffen. Sen tycker jag man ska njuta av en nyfångad öring till middagsbordet ibland och då gärna en fettfeneklippt. Kom gärna med fler tips och inlägg . Ut och njut av vår underbara kust, ORDFÖRANDE TOMMY.J

6 kommentarer:

  1. ett bra tips är o inte fiska så jäkla ofta,,då sparar man på bestånden,,finns galningar som springer omkring på kusten dagligen.så kul kan de ju inte vara,o garanterat inte bra för fisket.
    mvh vårfiskarn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte att det behöver vara farligare för beståndet att fiska ofta om man vet vad man sysslar med. Finns duktiga fiskare som praktiserar C&R på ett utmärkt sätt, dem som är galna är de som klubbar all fisk. Mycket handlar om kunskap och erfarenhet.
      mvh Tommy

      Radera
  2. kloka ord herr ordförande!!finns många som kan fiska klokt!

    SvaraRadera
  3. Vårfiskarn.... hahahahaha. Vilken avundsjuk fåntratt!!
    Säg det rent ut istället.

    Bort med näten så får vi ett bra fiske för alla som kan tänka och pracktisera c&r

    SvaraRadera
  4. Ligger lite i vad anonym skriver. Det finns en kategori som tror att de står över andra genom att tillämpa total C&R. Frågan är hur de kan motivera sitt fiske som trots allt åsamkar fisken obehag genom detta helt vansinniga kladdande med mätn/vägning och fotograferande. Den fisk du av olika anledningar väljer bort som mat skall snarast och försiktigt släppas loss, alltså ej beröras i onödan eller tas ur vattnet. Om du fiskar mycket och returnerar det mesta bör du använda enkelkrok och hullinglöst ( vad spelar det för roll när du ändå inte tar hem fisken)
    /Lasse

    SvaraRadera
  5. Kloka ord Lasse. Många borde gå över till enkel krok. /Tommy

    SvaraRadera